خوردنیهای سرطانزا را بشناسید!
سرطان دومین عامل شایع مرگ و میر در کشورهای توسعه یافته و سومین عامل در کشورهای درحال توسعه است.
در حال حاضر سرطان عامل ۱۲ درصد مرگ و میر در سراسر جهان است. غذای کنسروی، چای داغ، دود اگزوز، شکر و فست فود از جمله عوامل ابتلا به سرطان هستند که هر روز با آنها سرو کار داریم. با مجله دلتا همراه باشید.
غذاهای کنسروی
سبزیجات زمانی که به صورت کنسروی نگهداری میشود، مواد مغذی کمتری دارد و دلیل آن هم مقدار سدیمی است که در فرایند محافظت و نگهداری به کنسرو اضافه شده است. مشکل دیگر هم قوطیهای کنسرو است. جالب است بدانید در مواد غذایی حاوی اسید مانند گوجه فرنگی تاثیر این ماده بیشتر میشود.
گوشت فرآوری شده
طبق مطالعات انجام شده مصرف گوشت فرآوری شده مانند سوسیس، کالباس، همبرگرهای آماده و…. بهدلیل وجود نیتریت، نمک زیاد و مواد افزودنی سبب افزایش بروز سرطانهای معده و روده بزرگ میشود.
نوشابههای گازدار
نوشابهها مملو از شکر و برای سلامت مضر است. نوشیدنیهایی مانند نوشابه که حاوی کافئین گازدار است برای افراد مبتلا به رفلاکسهای معده مضر است. تحقیقات نشان داده است که مصرف این نوشیدنی ریسک سرطان را افزایش می دهد.
شکر
دانشمندان هم اکنون میدانند که مصرف بیش از حد شکر نه تنها میتواند عامل دیابت باشد، بلکه سلولها را هم تخریب میکند و ریسک سرطان را در فرد بالا میبرد.
غذاهای آماده و فرآوری شده
بهطور کلی هرغذایی که داخل پلاستیک پیچیده شده باشد و در مقیاس صنعتی تولید شود، تاریخ مصرف طولانی داشته باشد یا به صورت ساندویچی برای رفع سریع گرسنگی آماده شده باشد، احتمال ابتلای فرد به سرطان را بالاتر میبرد.
دود اگزوز
بنابر اعلام آژانس بینالمللی مطالعات سرطان، در دود خروجی از اگزوز خودروها بیش از ۳۰ نوع ماده سرطانزا دیده میشود. همچنین در آفتکشهای مزارع هم مواد سرطانزای بسیاری دیده میشود.
با مجله سلامتی دلتا همراه باشید