دیوار بزرگ چین ؛ حقایق میخکوب کننده درباره بزرگترین دیوار دنیا
باور عمومی بر این است که دیوار بزرگ چین تنها اثر ساخته دست بشر است که از فراز جو، حتی از روی کره ماه با چشم غیر مسلح دیده میشود. بگذارید خیالتان را همین ابتدای کار راحت کنیم. این حرف حقیقت ندارد.
دنیای بدون مرز موضوعی است که این روزها خیلی بر سر زبانهااست. در گذشته اما کاملا برعکس، “دنیای با مرز” اهمیت داشت. حاکمان کشورها سعی میکردند هر جور شده مرزهای سفت و سخت و غیر قابل نفوذی برای کشورشان بسازند. اینطوری اجازه نفوذ هیچ بیگانه مهاجمی را به کشورشان نمیدانند. داشتن دیوارهای مرزی مستحکم، نشان قدرت کشورها بود. دیوار بزرگ چین یکی از همین مرزهای دنیای قدیم است. سازه منحصر به فردی که گرچه این روزها به عنوان یکی از پر بینندهترین دیدنیهای گردشگری جهان معرفی میشود؛ روزگاری مهمترین سازه دفاعی و استراتژیکی دنیا بود. با مجله گردشگری دلتا همراه باشید تا روی دیوار باشکوه چین قدمی بزنیم و از شگفتیهای آن بیشتر بدانیم.
بشنو و باور نکن
باور عمومی بر این است که دیوار بزرگ چین تنها اثر ساخته دست بشر است که از فراز جو، حتی از روی کره ماه با چشم غیر مسلح دیده میشود. بگذارید خیالتان را همین ابتدای کار راحت کنیم. این حرف حقیقت ندارد. در هیچ کدام از گزارشهای فضانوردان چنین ادعایی مطرح نشده است. این حرف بیشتر یک باور عمومی است. نه یک حقیقت قابل اثبات. با این حال چیزی از ارزش هنری و تاریخی دیوار بزرگ چین کم نمیکند. این دیوار در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.
حقایق میخکوب کننده درباره دیوار بزرگ چین
1- دیوار را از 770 قبل از میلاد و به تدریج و در طول زمانی بسیار طولانی ساختند.
2- دیوار در قسمت شمال چین ساخته شده و دلیلش مقابله با حمله مغولها بود.
3- دیوار را از سختترین قسمتها عبور دادند. مثلا کوهستانهای صعب العبور. دلیلش هم نفوذناپذیری بیشتر دیوار در برابر حملهها بود. برای همین دیوار از دور مثل اژدهایی پیچان میان کوهها به نظر میرسد.
4- روی دیوار، در فاصلههای منظم برجک نگهبانی و آتش افروزی وجود دارد. انبار غله پادگان و اتاقهایی برای استراحت هم در دیوار طراحی شده است.
5- گفته میشود دیوار بزرگ چین هفتمین عجایب دنیا است. در ساختش به اندازهای مواد و مصالح به کار رفته که با آنها میشود پنج بار کل دنیا را دور زد.
6- دیوار چین نماد فرهنگ مبارزه و استقامت چینیهااست. همچنین نبوغ مهندسی چینیها در معماری و ساخت دیوار کاملا قابل ردیابی است.
6- گفته میشود دیوار چین حدود 7 هزار و 300 کیلومتر طول دارد. البته بخشهایی از دیوار به دلایل مختلف امروزه وجود ندارد.
7- عرض دیوار زیاد است. در بعضی قسمتها به اندازهای است که چهار اسب و ارابه جنگی به طور همزمان میتواند از آن عبور کنند. بلندترین نقطه دیوار 14 متر است. یعنی حدودا معادل یک ساختمان 5 طبقه.
طبق برخی اسناد، ساخت دیوار چین از 770 سال قبل از میلاد مسیح شروع شد. دیوارسازی یک وظیفه عمومی بود که همه ملت خلق چین باید در آن مشارکت میکردند. بعضیها داوطلبانه و برخی دیگر به اجبار برای دیوارسازی اعزام میشدند. کار در کوههای صعب العبور و ساختن دیواری عظیم سخت بود. گفته میشود افراد زیادی در زمان انجام کار فوت کردند که آنها را در همان جا به خاک سپردند.
دیوار در طول زمان و با یورشهای مختلف از سوی اقوام بیگانه، بارها شکست و بخشهایی از آن تخریب شد.
بیشتر بخوانید :
همچنین بخوانید:
پترا یعنی صخره (+ ویدئو)
آثار باستانی لرستان ، گنج پنهان در موزه های جهان (+ویدئو)
دیدنی های سن پترزبورگ، سرزمین شبهای آفتابی+(ویدئو)
شیطان کوه لاهیجان ، تا گول نخورده اید رویتان را برگردانید!(+ویدئو)