روستای برغان، جای خوب آلوها و الکها
از برغان آلو و الک بخريد! هر دو در آشپزي به کارتان ميآيد.
پيش از آنکه از جاهاي ديدني تهران بگوييم، کمي نوستالژي بازي کنيم. قديمترها يادتان هست؟ آن زماني که وانتيها در کوچه و خيابانهاي شهر ميچرخيدند و ميوه و ترهبار ميفروختند و در بلندگوي خود بلند بلند ميگفتند: خيار جاليزي، کدو مسمايي، آلوي برغاني و …… تا حالا به ترکيب دو کلمه آلو و برغان فکر کردهايد؟ آيا ميدانيد برغان کجاست؟ با مجله گردشگري پيام دلتا همراه باشيد تا با هم به روستاي برغان، مهد آلوهاي دلبرانه سفر کنيم و از زيباييهاي آنجا بيشتر بدانيم.
پل تاريخي روستاي برغان
برغان کجاست؟
تا قبل از اينکه استان البرز از تهران جدا شود، برغان يکي از جاهاي ديدني تهران به شمار ميرفت. حالا اما در استان البرز قرار دارد و يکي از روستاهاي نزديک کرج محسوب ميشود. برغان بين کرج و هشتگرد قرار دارد. يعني فاصله چنداني تا پايتخت ندارد. در واقع برغان در محدوده ساوجبلاغ استان البرز قرار دارد. براي رفتن به برغان کافيست 13 کيلومتر از کرج دورتر شويد تا به روستاي برغان برسيد. براي رسيدن به برغان، دو مسير وجود دارد. از کرج – گوهردشت، جاده آتشگاه به سمت اين روستا برويد و يا از اتوبان کرج- قزوين تابلو کردان را که ديديد به سمت راست رفته و پس از کردان به سمت برغان برويد.
ديدنيهاي برغان
برغان فقط يک روستا نيست! مجموعه کاملي از ديدنيهاي تاريخي و طبيعي را يکجا در خود دارد. برغان به باغهاي ميوه، به ويژه آلو شهرت دارد. بنابراين بخش بزرگي از روستا و اطرافش زمينهايي با کاربري باغي است. کوچه باغهاي باصفايي دارد که جان ميدهد براي عکاسي.
افزون بر آن تکيههاي برغان شهرت تاريخي دارند. در يکي از اين تکيهها سوژهاي منحصر به فرد براي عکس و استوريهاي شما در شبکههاي مجازي است. به اين در به اندازهاي قفل و دخيل بستهاند که چيزي از بافت اصلي آن ديده نميشود. يک درخت سيب قديمي در مرکز روستا قرار دارد. از گذشتههاي دور تا کنون، دختران مجرد روستا شبهاي جمعه دور اين درخت جمع ميشدند و براي حاجت روايي شمع روش ميکردند. ديدنش خالي از لطف نيست.
بقاياي يک کاروانسراي عباسي از ديگر ديدنيهاي روستاست. کارونسرا هنوز بازسازي نشده است. مسجد جامع 800 ساله روستا نيز با آن چنار قديمياش از ديگر ديدنيهايي است که نظر شما را به خودش جلب ميکند. پل قديمي برغان که ابتداي روستا قرار دارد، از ديگر ديدنيهايي است که ميتوانيد ببينيد. اين پل تاريخي و مربوط به دوران صفويان است. رودخانه زير پل هم از زيباييهاي روستا به شمار ميرود.
کي برويم؟
هر وقت فرصت داشتيد! اين روستا در همه فصول سال زيباست. بهار و تابستان، پاييز و زمستان منظر ورود گردشگران است. از آنجايي که به کلانشهرها نزديک است و جاده استانداردي دارد، در هيچ موقع از سال براي رفتن به آنجا با مشکل روبهرو نميشويد.
نکات مهم در بازديد از روستاي برغان
در فصل ميوهدهي باغها، ميوه تازه بخريد. وقتي فصل ميوه تمام شد، از خشکبار روستا بخريد و با خودتان به منزل بياوريد. آلوهاي خورشتي برغان شهرت جهاني دارند. چرا شما از اين محصول لذيذ مصرف نکنيد؟ شايد براي شما جالب باشد اگر بدانيد مردم برغان به الک سازي شهرت دارند و الک، صنايع دستي اين روستا محسوب ميشود. هر خانه و آشپزخانهاي به الک نياز دارد. الک برغاني بخريد.
نکات مهم براي افراد با نيازمنديهاي ويژه
افرادي که معلوليت حرکتي دارند، ميتوانند از روستا بازديد کنند. روستا تقريبا مسطح است و حرکت ويلچر بدون مشکل خاصي انجام ميشود. به جز بعضي مناطق مثل قسمتهايي از رودخانه، بقيه جاهاي روستا براي بازديد افراد با نيازمنديهاي ويژه مناسب به نظر ميرسد. همچنين اين روستا ميتواند مقصد سفري خوب براي خانوادههاي داراي فرزند اوتيسم باشد. طبيعت روستا و چشماندازهاي محيطي اطرافش ميتواند در درک محيطي به اين کودکان کمک کند.
همچنين بخوانيد:
فيروزکوه ، ديدني هاي نديده
موزه آبگينه؛ اين ويترين فروشي نيست! (+ويدئو)
تور يک روزه، آخر هفته کجا برويم؟ (قسمت پنجم +ويدئو)
سرما در گرما با آبشار تالون!
شهر دماوند ؛ هنوز نمي دانيد چقدر زيبااست!