موزه آبگینه؛ این ویترین فروشی نیست!
انواع بینظیری از لعاب هفت رنگ ایرانی را میتوانید در موزه آبگینه ببینید. تالارهای صدف، زرین فام، لاجورد و بلور از سالنهای این موزه به شمار میروند.
موزه آبگینه از موزه های خوب تهران به شمار میرود. همه تورهای ورودی ایران، یعنی خارجیهایی که به کشورمان سفر میکنند، بازدید از این موزه را در برنامههای سفرشان دارند. موزه آبگینه زیبااست. هم ساختمانش و هم محتویات درون ساختمان و اشیای موزهای آن. گفته میشود این موزه سالانه بیشتر از 2 میلیون نفر بازدیدکننده دارد. با مجله گردشگری دلتا همراه باشید تا با هم گشتی در ویترینهای جذاب این موزه داشته باشیم.
داستان موزه آبگینه
موزه آبگینه موزه تخصصی شیشه و سفال است. ساختمان آن روزگاری محل زندگی و دفتر کار قوام السلطنه نخست وزیر مشهور ایرانی بود. چند سالی هم ساختمان موزه را به مصریها و سپس افغانها داده بودند تا سفارت کشورشان را آنجا دایر کنند. در نهایت در زمان پهلوی دوم، ساختمان موزه خریداری شد و به عنوان محلی برای به نمایش درآوردن شیشهها و سفالینههای قدیمی کاوش شده در محدودههای باستانی ایران انتخاب شد.
دیدنیها کم نیست
در این موزه همه چیز زیباست. از دیوارهای آجرکاری ساختمان گرفته تا پلکان مارپیچی منبت کاری شده ای که طبقه اول را به طبقه دوم متصل میکند. همه چیز در اوج هماهنگی و ظرافت قرار دارد. ویترینبندیهای موزه کاملا حرفهای است. گفته میشود ویترینها را با الهام از سرستونهای کاج تچرا در تخت جمشید و بنای کعبه زرتشت ساختهاند. سفالینهها و شیشههایی که درون ویترینها قرار دارند، به ماهرانهترین شکل از بازدید کنندگان دلبری میکنند. جوری که محال است آنها را ببینید و دلتان نخواهد یکی از آنها را برای خودتان داشته باشید.
نکات مهم در بازدید از موزه آبگینه
در این موزه اشیایی با قدمت بیش از 5 هزار سال پیش وجود دارد که از زیگورات چغازنبیل و تمدن عیلامیها به جای مانده است. برای بازدید از موزه به حدود نیم ساعت زمان نیاز دارید. عکاسی با سه پایه و فلاش ممنوع است. اما با گوشی تلفن همراه مانعی ندارد که عکس بگیرید. موزه در خیابان سی تیر قرار دارد. همان خوشمزهترین خیابان تهران! میتوانید برنامه بریزید تا یک غذای خوشمزه در این خیابان نوش جان کنید. موزه ایران باستان هم فقط چند قدم با موزه آبگینه فاصله دارد. موزه فروشگاه دارد. زیورآلات سنتی و صنایع دستی کوچک را میتوانید از فروشگاه موزه خریداری کنید و برای خودتان به یادگار داشته باشید.
همچنین بخوانید:
تور یک روزه ؛ آخر هفته کجا بریم؟(قسمت اول)
تهران گردی بدون طرح زوج و فرد
شهرک سینمایی غزالی ؛ سفر به تهران قدیم در سال 98
پارک بانوان ؛ ورود آقایان ممنوع
مرکز فروش گیاهان آپارتمانی تهران ؛ بهشت کوچک